Program: L-V 8:00 - 20:00 S-D 9:00-14:00
Suna acum
Programul de azi
08:00 - 20:00

Cardiologie pediatrică

Cardiologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale.

Activitatea secției de Cardiologie pediatrică cuprinde diagnosticul si ,controlul ecocardiografic

Diagnosticul copiilor cu malformații congenitale trebuie pus, sau cel puțin suspicionat, încă din timpul sarcinii. În cadrul Centrului de Pediatrie Aramis, singurul centru de pediatrie din domeniul privat din Suceava, dedicat copiilor cu afecțiuni ale inimii, micii pacienți pot beneficia, din momentul stabilirii diagnosticului, de un plan de urmărire și un tratament personalizat imediat după naștere.

Examenele imagistice utile în diagnosticul malformațiilor cardiace sunt radiografia cardiopulmonară, ecografia cardiacă, rezonanța cardiacă, angio CT și angio RM.

Cele mai frecvente malformatii la copii sunt : malformaţii cianotice (care conferă pielii o culoare albastră-vineţie) şi necianotice, cea mai frecventă este defectul septal intervetricular pentru necianotice – ceea ce înseamnă că există un orificiu între camerele de jos ale inimii. Iar pentru cele cianotice, cea mai întâlnită este tetralogia Fallot ( în care se asociază mai multe modificări).

Care sunt manifestările tipice pentru malformaţiile cardiace?

Semnul cel mai bun că un copil are inima sănătoasă este luatul în greutate. Dacă acest câştig ponderal nu este satisfăcător, există o problemă. Dacă medicul de familie sau pediatru nu găseşte o soluţie apropo de alimentaţie care să-l facă pe copil că crească în greutate, acesta e un semn că este ceva în neregulă, chiar dacă nu se aude nimic la inimă.

Al doilea aspect este examenul clinic: saturaţia în oxigen, suflurile sistolice, ritmul cardiac sunt importante. Dar părintele vede, în primul rând, că bebeluşul „suflă mai greu“, că oboseşte la alăptat, mănâncă o perioadă scurtă după care ia o pauză. Şi culoarea tegumentului este un indiciu în malformaţiile cianotice.

Sunt unele situaţii în care pielea copiilor devine albastră, de exemplu, când plâng.

Cardiologie Pediatrică + Ecocardiografie 400 ron

Programari

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos. *Deoarece programul medicilor poate suferi modificari, CONFIRMAREA TELEFONICĂ de catre un reprezentant al clinicii este obligatorie!

Doctori

Dr. Russu Georgiana

Cardiologie pediatrică

Pret consultatie:
400 ron prețul include consult și Ecocord